Disputen & Gildes

Binnen Io Vivat zijn er verschillende clubs om je bij aan te sluiten. Io Vivat is dan ook zeer trots op de zes Disputen en de twee Gildes die zij rijk is.

Damesdispuut Party 'a Saurus

Opgericht: 15 november 1988

Er zijn weinig dingen zeker in het leven maar bij Damesdispuut Party ‘a Saurus is de dino niet uitgestorven.

Als oudste Damesdispuut van Leeuwarden zijn wij al sinds 1988 elke maandag en donderdag te vinden op de mooiste plek van Leeuwarden, onze mooie Sociëteit. Onze Dino staat voor 1. A creature whose main purpose in life is to party! 2. Any beast who enthusiastically indulges in such activities. Onze donderdagavond is dan ook pas echt compleet met een biertje in onze hand. Herkenbaar aan onze roze truien maken wij er een geweldige tijd in Leeuwarden van en sluiten we vriendschappen voor het leven. Inmiddels kent ons Dispuut een rijk verleden met meer dan 100 Oud-leden. Damesdispuut Party ‘a Saurus bestaat uit excentrieke dames die boven alles trots zijn op elkaar en op wat we uitstralen als Dispuut.

Het Illustere Gezelschap der Heeren Les Huîtres Perlières

Opgericht: 15 november 1988

Het Illustere Gezelschap der Heeren Les Huîtres Perlières, is opgericht op 15 november 1988 door vier studenten van de Hotel Management School Leeuwarden. Zij waren van mening dat hun Lidmaatschap bij Io Vivat Nostrorum Sanitas een extra dimensie moest krijgen; een verbond van gelijkgezinde mannen met gevoel voor klasse, stijl en kwaliteit ontstond. Een groep die zich van de massa onderscheidde door normen en waarden, door kracht en door doorzettingsvermogen om zaken te bereiken die voor anderen onbereikbaar lijken en zijn. Het Dispuut is door de jaren gegroeid tot één van de meest toonaangevende Disputen binnen Leeuwarden. Het Dispuut heeft al jaren de organisatie in handen van verscheidene evenementen en feesten.

Heerendispuut Qui Vivra Verra

Opgericht: 5 februari 1989

De dato 5 februari 1989 waren er acht Heeren die vonden dat hun tijd in Leeuwarden wel wat extra’s kon gebruiken. Deze acht Heeren deelde dezelfde gevoelens over ambitie, verkrijging van kennis, creativiteit en bovenal het idee dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Hiernaar vormde zij het Heerendispuut Qui Vivra Verra (Komt tijd komt raad, De tijd zal het leren en Wie leeft zal zien). Na 30 jaar worden deze principes nog hoog gehouden in Leeuwarden net als bij ons actieve netwerk van Oud-leden. Hier en daar zijn er natuurlijk over de afgelopen Jaren wel dingen verandert, wij blijven toch nog altijd de Heeren van de tijd.

Damesdispuut Arachne

Opgericht: 9 november 1989

In 1989 besloten zeven vriendinnen een 1989 was het dan zover: Damesdispuut Arachne, Omnia Mutantur Nihil Interit. (Alles Verandert, Niets Vergaat). Arachne staat voor vriendschap en gezelligheid, die verandert, maar niet vergaat! De leden van Arachne kenmerken zich door gedrevenheid en enthousiasme, creativiteit en ondernemerszin. Maar het allerbelangrijkste is dat ieder elkaar volledig respecteert en altijd bij elkaar kan aankloppen wanneer dat nodig is.

Broederschap The Real McCoy

Opgericht: 12 november 1990

Broederschap The Real McCoy, een Groen-Oranje front. De mannen van de lage bar die hun territorium niet graag deelt met derden. Een vriendschapsband dat zo sterk is dan anderen er slechts over kunnen dromen. Een Oud-leden netwerk dat voelt als familie. Broederschap The Real McCoy is niet iets tijdelijks. Niet tastbaar. Niet uit te leggen. Spreek er eens één aan. Trek een tijdje met ze op. Dan gaat het kriebelen. Je voelt je sterker, energieker en de vriendschapsband die er om je heen hangt is immens. Probeer het. Voel het!

Lucratori te Salutant!

Heerendispuut Ampelos

Opgericht: 12 december 1992

Tekst
Lorem Ipsum

Nautisch Gilde Les Gueux

Opgericht: 10 december 2014

Nautisch Gilde Les Gueux is op 14 december 2014 opgericht uit 2 Jaarclubs, genaamd Apoio Leal en Mickey Mouse. Wat hen in die tijd het meest verbond was de liefde voor het water, vandaar het thema Nautiek. Nog steeds is Nautisch Gilde Les Gueux een hechte groep met een sterke band tussen Oud-leden en Zittende Leden. Ze helpen elkaar waar nodig, en ze brengen het grootste deel van hun studententijd in Leeuwarden met elkaar door. Het stopt echter niet in Leeuwarden. De Oud-leden zijn ook met enige regelmaat op de Kroeg te vinden. Ook is het Nautische nog niet verdwenen, zo doet Nautisch Gilde Les Gueux elk jaar mee met het geweldige ZZZZ en hebben meerdere Leden meegedaan met de Race of the Classics, met het team van Stenden University.

Bruisend Gilde Brût

Opgericht: 6 juni 2017

Bruisend Gilde Brût is opgericht het samenkomen van twee Jaarclubs, Saludos à La Vida en Onwijs, die samen graag meer wilde halen uit hun studententijd. Tegenwoordig bestaat Brût uit een groep Zittende Leden die altijd rond de 15 ligt en hebben ze een mooi Oud-leden netwerk opgebouwd. De meiden van Brût lopen rond in een zwart-gouden trui en staan altijd open voor een gezellige borrel of leuk evenement. Uiteraard mag de Champagne daarbij niet vergeten worden. Het Gildehuis heet El Castillo en kun je vinden boven de terrassen van de Nieuwestad.