Io Vivat Nostrorum Sanitas

Welkom op de website van de oudste en grootste Studentenvereniging van Leeuwarden.

Al sinds het prille begin van de Hogere Hotelschool in 1987 is Io Vivat de vruchtbare grond voor vele ambitieuze studenten, die meer willen in hun studententijd.

Io Vivat Nostrorum Sanitas is een hechte Vereniging welke is gevestigd midden in het oude centrum van Leeuwarden. Sociëteit ’t Heertje is de plek waar de Disputen, Gildes en Jaarclubs samen komen, waar Commissies en Bureaus vergaderen, kortom; waar de student zich ontwikkelt.

Io Vivat kenmerkt zich door haar ondernemende en ambitieuze karakter. Haar Leden zijn doeners met lef, eigenwaarde staat hoog in het vaandel en ieder individu kijkt naar de ander om. Het begrip ‘Io Vivatter’ is dan ook alom bekend binnen de hogeschool, men weet direct waarvan het op aan kan.

Waar Io Vivat voorheen exclusief verbonden was aan de Hotelschool, is dat nu niet meer het geval. Studenten aannemen op basis van studie is niet meer van deze tijd, studenten met een Io Vivat-instelling bevinden zich namelijk ook op andere academies. Studenten van de hele hogeschool zijn dan ook van harte welkom zich bij deze ‘Vereniging voor het leven’ aan te sluiten.

0 +
Leden
0 +
Oud-Leden
0
Jaar
0
Disputen
0
Gildes
0
Jaarclubs
0
Huizen
0
Commissies
0
Bureaus

De Borrelbox

Het coronavirus brengt veel gevolgen met zich mee voor de ondernemers in onze mooie stad. Om deze lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven en voedselverspilling tegen te gaan, heeft Heerendispuut LHP producten bij hen afgenomen. Wij hebben deze wijntjes, biertjes en mooie kaasjes verwerkt tot een verfijnde en gevarieerde borrelbox, geschikt voor twee personen. Doe niet alleen jezelf een plezier, maar ook je lokale ondernemer!
– Deze unieke borrelbox is al te koop voor slechts €18,95.
– Gemakkelijk te bestellen door een e-mail te versturen.
– Voor 22:00 uur besteld, de volgende dag (maandag t/m vrijdag) gratis aan huis geleverd.
- Bij aankoop van deze borrelbox krijgt u een kookboek of borrelplank cadeau (zolang de voorraad strekt).

Neem ook een kijkje op de Facebook.

Lid
worden?

Ben je een aankomend student in Leeuwarden en wil je Lid worden van de oudste en grootste Vereniging van Leeuwarden? Of studeer je al in Leeuwarden en wil je je studententijd verrijken met een Lidmaatschap? Meld je dan nu aan! Io Vivat is dé Studentenvereniging voor ontwikkeling en het opbouwen en verkrijgen van een netwerk met meer dan 5000 Oud-leden.

Tijdens onze Introductieweekenden wordt gebouwd aan de band met je jaarlichting. Vanwege de onduidelijkheid omtrent het coronavirus, wordt op een alternatieve manier vorm gegeven aan onze Introductieperiode. Wanneer hier meer duidelijkheid over komt, wordt dit gemeld via e-mail en op de website. Houd deze dus goed in de gaten!

 

Wil je meer informatie ontvangen over Io Vivat? Klik dan op onderstaande knop en meld je aan voor de interessemail. 

Covid-19 & Io Vivat

Ook Io Vivat heeft te maken met het coronavirus. Ondanks dat we nu het liefst onze Sociëteit, onze tweede woonkamer zouden openstellen voor onze Leden, staat veiligheid zonder twijfel voorop. In de aanloop van de uitbraak zijn er tijdig hygiënemaatregelen genomen en is de Sociëteit gesloten toen de situatie niet meer houdbaar was. We hebben hierbij de adviezen van het RIVM en partner NHL Stenden opgevolgd.

Onze Leden worden wekelijks op de hoogte gehouden middels mailings. Vele Verenigingsevenementen moeten worden afgezegd, deze vinden volgend jaar doorgang.

Bent u vader of moeder van een Lid? Wij geven veel om de gezondheid van uw zoon of dochter. Mocht u vragen hebben over onze aanpak, schroom dan niet om contact op te nemen via: [email protected]

Ervaringen van Leden

Anne Louise Mol, 21 jaar
Een tijdje geleden begon ik totaal onwetend aan mijn studententijd in Leeuwarden en wat heeft deze stad mij verrast! De impulsieve keuze voor het Lidmaatschap heeft daar aan bij gedragen. In een relatief korte periode heb ik veel contacten gelegd en vrienden ontmoet. De festiviteiten die we met elkaar beleven zorgen voor een fantastische ervaring en een blijvende herinnering. Het is vooral enorm genieten en feestjes bezoeken maar ook jezelf ontwikkelen en relevante ervaringen opdoen bij Commissies!
Cas van Vuure, 21 jaar
"Toen ik verhuisde naar Leeuwarden was het laatste wat in mij opkwam om bij een Studentenvereniging te gaan. Maar na veel leuk contact tijdens de Study Start Week en het bezoeken van de eigen Kroeg heb ik mij uiteindelijk toch ingeschreven. Tot vandaag was dat een van m’n beste keuzes hier in Leeuwarden. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat mijn netwerk gigantisch is gegroeid, heb vrienden voor het leven kunnen maken en geniet elke maandag en donderdag van een biertje op de Kroeg!"
Fleur van der Vlugt, 19 jaar
Voordat ik aan mijn studie in Leeuwarden begon was ik al een aantal keer op Sociëteit ’t Heertje geweest, omdat ik al een aantal Leden bij Io Vivat kende. Toch wilde ik eerst zelf ervaren hoe ik de Vereniging vond. Tijdens de Study Start Week heb ik vele mensen ontmoet van Io Vivat en voelde ik mij erg snel thuis in Leeuwarden. Iedereen kletste met elkaar, ik ervaarde onwijs gezellige avonden met hen. Ik kwam erachter dat er veel leuke mensen bij Io Vivat zitten en hoe leuk de Vereniging is. Vervolgens heb ik toen ook besloten om mij aan te melden bij Io Vivat. Daarbij is het een boost voor mijn netwerk geweest en heb ik vele vriendinnen leren kennen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en leer veel bij de Promotiecommissie.
Previous
Next