Initiatieven

e164be60-6d6f-46f8-8ee0-3a2dc6a7a3a8

Veel Liefs Leeuwarden

Veel Liefs is een initiatief van Wenda Linthorst. Haar doel is om in deze lastige tijden waarin zorg- en wooninstellingen het zwaar hebben te ondersteunen. Door heel het land schieten nobele initiatieven de grond uit. Doormiddel van eenvoudige zaken, zoals het ophalen en verspreiden van spellen, een videogesprek houden of door een vrolijk filmpje op te nemen, worden ouderen ondersteund.

Wij zijn in samenwerking met Wenda gestart met Veel Liefs LeeuwardenVerstandelijk gehandicapten mogen geen bezoek meer ontvangen en hebben geen dagbesteding meer.

 

Daarom zijn wij in samenwerking met Veel Liefs een inzamelingsactie gestart voor drie organisaties in Leeuwarden, Talant, Wil en Reik. 

Het doel van dit initiatief helpen met 587 mensen in 54 wooninstellingen voorzien van dagbesteding in de vorm van (bord)spellen, buitenspeelgoed, tuinspullen, bakspullen en persoonlijke verzorging. 

Io Vivat motiveert haar gezonde Leden om zich in deze tijd in te zetten voor dit initiatief.
Wilt u zelf ook helpen? Bezoek dan de website of neem contact op.

de borrelbox
bakingwithjuul
WhatsApp Image 2020-05-31 at 19.44.23

De Borrelbox

Baking with Juul

De Bierdoos

Het coronavirus brengt veel gevolgen met zich mee voor de ondernemers in onze mooie stad. Om deze lokale ondernemers een steuntje in de rug te geven en voedselverspilling tegen te gaan, heeft Heerendispuut LHP producten bij hen afgenomen. Zij hebben deze wijntjes, biertjes en mooie kaasjes verwerkt tot een verfijnde en gevarieerde borrelbox, geschikt voor twee personen. Doe niet alleen jezelf een plezier, maar ook je lokale ondernemer!
– Deze unieke borrelbox is al te koop voor slechts €18,95.
– Gemakkelijk te bestellen door een e-mail te versturen.
– Voor 22:00 uur besteld, de volgende dag (maandag t/m vrijdag) gratis aan huis geleverd.
- Bij aankoop van deze borrelbox krijgt u een kookboek of borrelplank cadeau (zolang de voorraad strekt).

Neem ook een kijkje op de Facebook.

Thuis zitten in quarantaine… Wat wil je dan doen? Met deze gedachte is Julia Steenkamp aan de slag gegaan met het bedenken van iets leuks om te doen met haar (opkomende) bedrijfje “BakingWithJuul” om het thuis zitten toch iets leuker te maken. Aangezien lekker eten voor haar toch wel het lichtpuntje van een dag thuis zitten is, is ze begonnen met het maken van thuis-high tea boxen die mensen (uiteraard contactloos) kunnen afhalen. Elke week een andere high tea box met vier zoete lekkernijen erin. Ook is ze bezig met het openemen van YouTube video’s waarin ze stap voor stap taarten maakt zodat iedereen thuis ook lekker aan het bakken kan gaan!

Neem vooral een kijkje op de insta of neem contact op!

Bier proeven is een passie van Dennis van der Manden en uit eigen ervaring weet hij dat vele die passie delen. Daarom is hij begonnen zijn passie voor (speciaal) bier te delen door middel van de Bierdoos. De Bierdoos is een bierproeverij met een ontdekkingstocht die smaken van lokale ingrediënten in bier laat proeven. De Bierdoos gaat speciaal voor jou opzoek naar bieren die niet over in de winkel te verkrijgen zijn. De Bierdoos bevat 6 verschillende bieren en alles wat jij nodig hebt voor de proeverij op je dakterras, in je tuin of gewoon lekker binnen. Inclusief tips voor hapjes om maximaal te kunnen genieten! 

De Bierdoos is te bestellen via Facebook, Instagram of E-mail en binnenkort ook via de website.

98425529_123985642631911_2773292423483228160_n-2

Vraag het ónze student!

StendenHMS TV

Stuco Koken

Veel van onze Leden staan via vraaghetdestudent.nl klaar om potentiële hotelschoolstudenten te voorzienvan informatie omtrent de studie, Leeuwarden en alles wat daarbij komt kijken. Het is laagdrempelig contact en ze helpen graag. 

Zoek bijvoorbeeld contact met Mariëlle Fleddérus via Facebook Messenger, natuurlijk kunnen vragen ook altijd geappt worden naar Io Vivat, 06 57 80 83 49. 

Op Stendenhms.tv publiceert Stenden Hotel Management School masterclasses voor studenten van de hotelschool en andere geïnteresseerden. Onder andere een aantal Oud-leden vertellen hun verhaal, maar ook huidige studenten van Stenden. Tim Wassenaar en Oud-voorzitter Joël Bosma nemen de presentatie op zich. 

Deze twee vrienden Wieger en Jules delen naast hun huis ook een passie voor koken. 

Daarom zijn ze samen begonnen met een humoristisch kookprogramma genaamd Stuco koken. Wil jij weten hoe je de beste studentenmaaltijd maakt of juist een culinair gerecht?

Kijk dan op Youtube, of volg de jongens op Facebook en Instagram

GaZelfBezorgen.nl

De Smaken Van

Hidde Strijbis heeft samen met twee collega’s een bedrijf opgezet om de horeca te helpen in deze moeilijke tijden.

Met het kassasysteem van GaZelfBezorgen.nl kunt u zelf bepalen wanneer de spitsuren zijn en daarmee de bezorging zo regelen dat het uw à la carte niet stoort. ook kunnen gasten met een QR-code contactloos bestellen en afrekenen.

Binnen 48 uur zorgen zij voor een eigen, online bezorgmodule waarin u alles heeft om doeltreffend van start te gaan.

Neem contact op via www.gazelfbezorgen.nl 

Een borrelbox met lokale producten uit Soest en Baarn.

Isabelle Timmermans heeft samen met twee studievrienden uit Amsterdam (Stijn Bakker en Don Poldermans) het bedrijf ‘’De Smaken Van’’ opgericht. In samenwerking met lokale ondernemers stellen ze gevarieerde borrelboxen samen.

Een borrelbox is bij uitstek een product dat goed past in deze tijd, bijvoorbeeld om cadeau te geven aan medewerkers of om met vrienden te borrelen. De borrelboxen zijn gevuld met heerlijke (lokale) producten.

  • Te bestellen door heel Nederland
  • Gevarieerde borrelboxen vanaf 15,00
  • Ook te bestellen in grotere aantallen (op maat)

Wil je een super studenten team supporten? De borrelboxen zijn te bestellen via de website: www.desmakenvan.com