Commissies

Sociëteitscommissie der Io Vivat Nostrorum Sanitas

De Sociëteitscommissie is het zogeheten ‘Nachtbestuur’ ze beheren het Sociëteitspand, onder Leden beter bekend als ‘De Kroeg’. Deze Commissie zorgt voor voldoende drank, deurdiensten, muziek en alle andere zaken, zoals hygiëne en de organisatie van de tapdiensten. 

De Leden die bij de Sociëteitscommissie komen, leren alles over dranken, horeca en financiën, ook hebben ze de mogelijkheid intern opgeleid te worden. Men kan hier bijvoorbeeld een BHV of Sociale Hygiëne halen. 

Het hoogtepunt voor de Sociëteitscommissie is de befaamde Kerstweek, waarin de Kroeg een week lang wordt omgetoverd tot een kerstwereld. 

Promotiecommissie

De Promotiecommissie is verantwoordelijk voor alle aanwas van nieuwe Leden voor de Vereniging. Door het gezicht veel te laten zien op NHL Stenden, activiteiten te organiseren en veel informatie te verstrekken over de Vereniging, worden nieuwe Leden aangetrokken. Ze zijn te herkennen aan  de polo’s met Io Vivat wapen en de Verenigingstrui welke wordt gedragen. In de Study Start Week van september en februari zijn ze niet te missen.

à la Carte Commissie

De à la Carte Commissie schrijft het magazine ‘à la Carte’ welke elke tien weken uitkomt. In het tijdschrift staan interessante artikelen van succesvolle Oud-leden, een recept van de Gastronomie- en Cultuurcommissie en uiteraard verslagen van alle evenementen die er zijn geweest. Leden krijgen deze thuisgestuurd na aanmelding bij Io Vivat. 

Ook het Jaarboek, waarin een overzicht van Disputen, Huizen, Leden en Besturen zijn opgenomen, wordt elk jaar door de à la Carte Commissie gemaakt. De Leden van à la Carte zijn te herkennen aan het witte hemd en persblauwe das.

Evenementencommissie

EventCie, zoals de Evenementencommissie ook wel bekend staat, organiseert het jaarlijks terugkomende Gala Annuèl en het introductiefestival Into the Wild. 

Het Gala Annuèl wordt in het vroege voorjaar georganiseerd op een onbekende locatie, soms binnen de Leeuwarder grachten, soms ergens anders in Nederland. Heeren komen traditiegetrouw altijd in rokkostuum en de dames trekken hun mooiste galajurken uit de kast. 

Into the Wild is een festival wat elk jaar plaatsvindt in de Study Start Week, dit om alle nieuwe studenten een warm welkom te heten binnen Leeuwarden. Met een jaarlijks wisselend ‘wild’ thema maken de studenten kennis met Io Vivat. 

Sportcommissie ADAM

ADAM verzorgt jaarlijks het Zomer Zeil Zwerf Zooitje, het zeilweekend over de prachtige Friesche meren. Tientallen boten vetrekken in een lange vloot, waarbij elke dag een andere plaats wordt aangedaan. Inmiddels zijn we goed bekend in het Friesche en kijken de Leden uit naar een van de sportiefste evenementen van het jaar.

Ook wordt het SkIoVivat, de jaarlijkse skireis door ADAM verzorgd. Begin februari vertrekt er ieder jaar weer een grote delegatie wintersportfanaten richting een wisselende locatie met sneeuwgarantie. 

Organisatie Commissie

De Organisatie Commissie organiseert de Introductieweekenden voor de nieuwe Leden. Zo worden er activiteiten georganiseerd om elkaar beter te leren kennen, de Kroeg te leren kennen en komt er ook sport aan bod. 

De Organisatie Commissie zorgt voor een leerzame, maar bovenal ook gezellige periode, wat dé start is van de mooiste periode van je studententijd!

Gastronomie- en Cultuurcommissie

Elke dinsdag wordt er op de Kroeg gekookt door de Gastronomie- en Cultuurcommissie. Dit doen zij voornamelijk voor andere Commissieleden, het Bestuur en hongerige Leden. De aanwezige Leden kopen een kaartje van vijf euro en krijgen dan een maaltijd met twee drankjes. 

Daar blijft het niet bij, ook het Kerstdiner wordt door deze Commissie gekookt. Daarbij wordt een passend wijnarrangement geschonken. 

Ed en Willem Bevercommissie

De ‘Bevers’ vormen het onderhoudsteam van de Vereniging. Ze verzorgen al het klein onderhoud en zorgen ervoor dat periodiek schilderwerk geklaard wordt.