Geschiedenis

Al 35 jaar een prachtige vereniging

Geschiedenis

In 1987 werd, vlak na het oprichten van de Hotelschool aan de Christelijke Hogeschool Nederland, Io Vivat opgericht door een groep ambitieuze studenten. Deze studenten kwamen er al snel achter dat de studie alleen niet genoeg bood om zo breed mogelijk ontwikkeld te worden.
Io Vivat werd een iconische Vereniging binnen én buiten Leeuwarden. In een aantal jaar groeide de Vereniging flink en werd het Sociëteitspand aan het Herenwaltje in Leeuwarden aangekocht. Over de jaren heen ontstonden er tradities, Disputen en vooral, hechte vriendschappen. Een opmerkelijke traditie is bijvoorbeeld het drinken uit glas, dat is iets waar de veelal hotello’s-in-spé veel waarde aan hechten. Dit is dan ook tot op de dag van vandaag het geval. De tien Disputen die Io Vivat rijk is, kennen allemaal eigen tradities en eigenschappen, welke de Vereniging een plaats maakt waarbij eenieder zijn weg kan vinden.
Door de jaren heen zijn er ook veel evenementen opgezet, deze worden allen intern georganiseerd onder het principe: vóór studenten dóór studenten. Hiervan zijn een jaarlijks gala, een wintersportreis en een zeilweekend uitstekende voorbeelden, welke zich door de geschiedenis heen, hebben bewezen als zeer succesvol.
De Kroegavonden, welke sinds 1993 onveranderd plaatsvinden op Sociëteit ’t Heertje, zijn drukbezochte avonden, waar menig kroegeigenaar in Leeuwarden jaloers op is. De ‘Kroeg’ is een veilige haven voor de Leden, een plek waar geleerd kan worden binnen de Bureaus of Commissies, een plek waar vriendschappen en relaties ontstaan, een plek waar aan een breed sociaal én zakelijk netwerk wordt gebouwd.

Meer weten? App ons!