Verenigingshuizen

Io Vivat kenmerkt zich door de vele huizen waar onze Leden wonen. De Huizen hebben stuk voor stuk een eigen karakter en zijn daarom allemaal uniek. Enkele huizen kennen een gezonde rivaliteit en anderen kenmerken zich als oase van rust in het Leeuwarder stadshart. Echter zijn de Huizen erg gewild en leegstaande kamers zijn dan ook een unicum.

Voel je vrij contact op te nemen met ons, door te appen met: 06- 57808349, we helpen je graag!

Speelman

Huize de Speelman

"In het jaar 1989 is het meest prominente studentenhuis van Leeuwarden ontstaan. Dit huis bevindt zich op de Speelmansstraat 35, daarom ontstond snel de naam Huize de Speelman. In ons huis wonen tien welgestelde Leden van Io Vivat Nostrorum Sanitas die uit verschillende Disputen, Gildes en Jaarclubs komen. Naast de gebruikelijke drank en thee die wij drinken is dit huis een hele grote gezellige familie die houdt van borrelen en feesten. Niet's doen is het hoogst."

HKH

Huize Kleine Hoog

"Huize Kleine Hoog heeft maar weinig woorden nodig. Het allerhoogste en meest kleurrijke huis van de Vereniging. Van een biertje op de feestverdieping tot een kater ontbijt op het penthouse. Op HKH is het altijd feest met de negen bewoners uit alle hoeken van de Vereniging. Ook staan onze deuren altijd open voor gezellig bezoek en een lekkere borrel. Dan valt er nog maar één ding te zeggen... HOOG, HOGER, HOOGST!"

tuinen

De Tuinen

"Als je ergens goed thuis kunt komen, is dat op De Tuinen. In deze oase van ontspannenheid en saamhorigheid wordt al sinds 1987 samengewoond door mannen en vrouwen. Haar bewoners zet regelmatig de bloemetjes buiten en wanneer de zon schijnt is dit vaak op hun eigen dakterras. Ook bloeien zij binnen de Vereniging en werpen zij daar hun vruchten af. Hier is alles rozengeur en maneschijn. De Tuinen spreekt voor zich."

AGK

Achter de Grote Kerk

"Carolijn, Bobbie, Myrthe en Annabelle zijn trotse bewoonsters van het allerleukste huis van Leeuwarden, de AGK. Achter de Grote Kerk, ook wel Altijd Grote Katers. Het dispuutshuis van Damesdispuut Party 'a Saurus. Soms met ons viertjes, maar de deur staat altijd open voor onze roze dino's en ieder ander die langs komt voor een drankje, hapje, mooie film of goed gesprek. In de kerstweek te herkennen aan de lichtgevende kerstbomen in het haar en felrode huistruien."

WhatsApp Image 2020-05-18 at 15.37.00

Huize de Giekerk

"Net buiten het centrum ligt het Dispuutshuis van Heerendispuut Qui Vivra Verra. Huize Giekerk, vernoemd naar de Giekerkstraat waar het aan gelegen is. Ruim 23 jaar is dit huis al in bezit door Leden van de Vereniging en 21 jaar in bezig van QVV. Het was hiervoor bezet door Jaarclub Storm. Dit Dispuutshuis biedt plek aan vier heren, en aan grote aantallen voor gezellige borrels en menig mooie clubavond. De bewoners noemen zichzelf de GiekerkGoden. Want Goden doen Meer."

Penthouse Pompeï

"Penthouse Pompeï is een plek waar alles gebeurt en tegelijkertijd ook helemaal niks. Een plek waar drukte samen komt met rust en waar vijandigheid liefde uitstraalt. Een plek waar zes mannen jongetjes worden en dan terug vallen als ouwe zielen. De muren spreken en de vloeren fluisteren. De nachten zijn wakker en de dagen slapen."

IMG_1114

Residence Herenwal

"Waar het blauw prominent aanwezig is, waar je vanuit de Kroeg zo naar huis kan rollen. Het Dispuutshuis van LHP sinds 2009. Waar bier altijd koud ligt in de ijskast, hierdoor worden in dit huis legendarische avonden beleeft. En dit alles onder toeziend oog van de huiskatten Frits en Fred. Moggûh"

Peperstraat

Huize de Peperstraat

"Peperstraat 12A, ons Dispuutshuis, hier wonen vier Arachne-meiden. Vaak zitten we samen op onze grote zolder. We hebben een groot dakterras waar in de zomer de nodige biertjes gedronken worden. Eenmaal binnen zullen onze Dispuutskleuren, logo's en foto's je zeker niet ontgaan, het hangt er vol mee!"

Blokhuis

Huize Blokhuis

"Wij zijn van Huize ‘t Blokhuis. Ons huis is gelegen naast één van de meeste iconische plekken van Leeuwarden: De Blokhuispoort. De ideale locatie, de ruime woning en ons schitterend dakterras maken dit van binnen en van buiten een top huis."

VGK 1

Voor de Grote Kerk

In februari 2019 is het nieuwe Dispuutshuis Chateau VGK in het leven geroepen. Hier wordt met regelmaat genoten van bourgondische kazen en prachtige wijnen. Verder worden hier de voorbereidingen getroffen voor de kenmerkende evenementen van Heerendispuut ΑΜΠΕΛΟΣ. “Een meisje en een glas genezen alle nood, wie niet kust of drinkt is zo goed als dood.”

Castillo

El Castillo

"In September 2016 is op de Nieuwestad 63A de baby El Castillo geboren. Ze is midden in het centrum gezond geboren met een gewicht van maar liefst vier kamers, een dakterras en een gezellige gezamenlijke ruimte. Waar we vaak genoeg komen om lekker samen te koken, eten en natuurlijk lekker te borrelen voordat wij Sociëteit ‘t Heertje betreden. En wist jij dat in dit huis vier kei leuke meiden wonen, die deel uitmaken van de prachtige Vereniging Io Vivat? Tevens is El Castillo ook het Gildehuis of wel de baby van Bruisend Gilde Brût, daarom vergaderen en borrelen wij hier ook vaak samen."

huizeleef

Huize Leef

"Wat een ruimte!" Standaard een van de eerste opmerkingen van een persoon die voor het eerst ons huis binnenloopt. Languit op de bank een filmpje kijken. Twee flessen rode wijn naar achter. Vijf gangen diner? Alles kan op Huize LEEF!"

Huize Bagijn

"Huize Bagijn, beter bekend als het aanloophuis, want zo wordt dit huis regelmatig genoemd. Niet het grootste Verenigingshuis wat de Vereniging rijk is, maar wel eentje met een groot en gezellig dakterras en er zijn altijd mensen thuis, zowel de bewoners als Jaarclub Divitis. Altijd ontzettend gezellig, dus kom zeker een keertje langs!"

Huize Dorst

"Huize Dorst staat bekend om de goede gin-tonics deze bestaan uit gin, tonic en worden afgetopt met een hoop gezelligheid! Wij zijn Noor, Lieve, Joyce en Anouk de oprichters van dit nieuwe gezellige huis. We kijken er erg naar uit om leuke herinneringen opbouwen met jullie. Wij zijn niet bang om leuke herinneringen te maken, wij hopen jullie ook niet!"