Huizen

Io Vivat kenmerkt zich door de vele huizen waar onze Leden wonen. De Huizen hebben stuk voor stuk een eigen karakter en zijn daarom allemaal uniek. Enkele huizen kennen een gezonde rivaliteit en anderen kenmerken zich als oase van rust in het Leeuwarder stadshart. Echter zijn de Huizen erg gewild en leegstaande kamers zijn dan ook een unicum.

Voel je vrij contact op te nemen met ons, door te appen met: 06- 57808349, we helpen je graag!

Verenigingshuizen

Speelman

Huize de Speelman

"In het jaar 1989 is het meest prominente studentenhuis van Leeuwarden ontstaan. Dit huis bevindt zich op de Speelmansstraat 35, daarom ontstond snel de naam Huize de Speelman. In ons huis wonen tien welgestelde Leden van Io Vivat Nostrorum Sanitas die uit verschillende Disputen, Gildes en Jaarclubs komen. Naast de gebruikelijke drank en thee die wij drinken is dit huis een hele grote gezellige familie die houdt van borrelen en feesten. Niet's doen is het hoogst."

HKH

Huize Kleine Hoog

"Huize Kleine Hoog heeft maar weinig woorden nodig. Het allerhoogste en meest kleurrijke huis van de Vereniging. Van een biertje op de feestverdieping tot een kater ontbijt op het penthouse. Op HKH is het altijd feest met de negen bewoners uit alle hoeken van de Vereniging. Ook staan onze deuren altijd open voor gezellig bezoek en een lekkere borrel. Dan valt er nog maar één ding te zeggen... HOOG, HOGER, HOOGST!"

tuinen

De Tuinen

"Als je ergens goed thuis kunt komen, is dat op De Tuinen. In deze oase van ontspannenheid en saamhorigheid wordt al sinds 1987 samengewoond door mannen en vrouwen. Haar bewoners zet regelmatig de bloemetjes buiten en wanneer de zon schijnt is dit vaak op hun eigen dakterras. Ook bloeien zij binnen de Vereniging en werpen zij daar hun vruchten af. Hier is alles rozengeur en maneschijn. De Tuinen spreekt voor zich."

Iovivat header logo 280x280

Zolder 65

“Boven Roast en Kelder 65 zit ons mooie plekje genaamd Zolder 65. Met toch wel de beste locatie van Leeuwarden: s’ nachts rollend vanuit de Doelensteeg naar huis en vervolgens sta je de ochtend erna met je brakke hoofd gelijk weer midden op het terras van Roast. Sinds het jaar 2021 is dit het dispuutshuis geworden van Party ‘a Saurus. Als je ons huis binnenkomt is het alsof je een roze bril op hebt. Roze muren die volhangen met gezellige fotolijsten van mooie herinneringen door de jaren heen. Het huis heeft 4 slaapkamers en daarnaast een groot mooi dakterras waar we vaak samen eten en overdag lekker uitb(r)akken in de zon. Iedereen is altijd welkom voor een drankje!

WhatsApp Image 2020-05-18 at 15.37.00

Huize de Giekerk

"Net buiten het centrum ligt het Dispuutshuis van Heerendispuut Qui Vivra Verra. Huize Giekerk, vernoemd naar de Giekerkstraat waar het aan gelegen is. Ruim 23 jaar is dit huis al in bezit door Leden van de Vereniging en 21 jaar in bezig van QVV. Het was hiervoor bezet door Jaarclub Storm. Dit Dispuutshuis biedt plek aan vier heren, en aan grote aantallen voor gezellige borrels en menig mooie clubavond. De bewoners noemen zichzelf de GiekerkGoden. Want Goden doen Meer."

Het Klooster

"Het Klooster is een plek waar alles gebeurt en tegelijkertijd ook helemaal niks. Een plek waar drukte samen komt met rust en waar vijandigheid liefde uitstraalt. Een plek waar zes mannen jongetjes worden en dan terug vallen als ouwe zielen. De muren spreken en de vloeren fluisteren. De nachten zijn wakker en de dagen slapen."

IMG_1114

Residence Herenwal

"Waar het blauw prominent aanwezig is, waar je vanuit de Kroeg zo naar huis kan rollen. Het Dispuutshuis van LHP sinds 2009. Waar bier altijd koud ligt in de ijskast, hierdoor worden in dit huis legendarische avonden beleeft. En dit alles onder toeziend oog van de huiskatten Frits en Fred. Moggûh"

peperstraat

Huize de Peperstraat

"Peperstraat 12A, ons Dispuutshuis, hier wonen vier Arachne-meiden. Vaak zitten we samen op onze grote zolder. We hebben een groot dakterras waar in de zomer de nodige biertjes gedronken worden. Eenmaal binnen zullen onze Dispuutskleuren, logo's en foto's je zeker niet ontgaan, het hangt er vol mee!"

Blokhuis

Huize Blokhuis

"Wij zijn van Huize ‘t Blokhuis. Ons huis is gelegen naast één van de meeste iconische plekken van Leeuwarden: De Blokhuispoort. De ideale locatie, de ruime woning en ons schitterend dakterras maken dit van binnen en van buiten een top huis."

VGK 1

Voor de Grote Kerk

In februari 2019 is het nieuwe Dispuutshuis Chateau VGK in het leven geroepen. Hier wordt met regelmaat genoten van bourgondische kazen en prachtige wijnen. Verder worden hier de voorbereidingen getroffen voor de kenmerkende evenementen van Heerendispuut ΑΜΠΕΛΟΣ. “Een meisje en een glas genezen alle nood, wie niet kust of drinkt is zo goed als dood.”

Castillo

El Castillo

"In September 2016 is op de Nieuwestad 63A de baby El Castillo geboren. Ze is midden in het centrum gezond geboren met een gewicht van maar liefst vier kamers, een dakterras en een gezellige gezamenlijke ruimte. Waar we vaak genoeg komen om lekker samen te koken, eten en natuurlijk lekker te borrelen voordat wij Sociëteit ‘t Heertje betreden. En wist jij dat in dit huis vier kei leuke meiden wonen, die deel uitmaken van de prachtige Vereniging Io Vivat? Tevens is El Castillo ook het Gildehuis of wel de baby van Bruisend Gilde Brût, daarom vergaderen en borrelen wij hier ook vaak samen."

huizeleef

Huize Leef

"Wat een ruimte!" Standaard een van de eerste opmerkingen van een persoon die voor het eerst ons huis binnenloopt. Languit op de bank een filmpje kijken. Twee flessen rode wijn naar achter. Vijf gangen diner? Alles kan op Huize LEEF!"

huize bagijn

Huize Bagijn

"Huize Bagijn, beter bekend als het aanloophuis, want zo wordt dit huis regelmatig genoemd. Niet het grootste Verenigingshuis wat de Vereniging rijk is, maar wel eentje met een groot en gezellig dakterras en er zijn altijd mensen thuis, zowel de bewoners als Jaarclub Divitis. Altijd ontzettend gezellig, dus kom zeker een keertje langs!"

Foto huize dorst

Huize Dorst

"Huize Dorst staat bekend om de goede gin-tonics deze bestaan uit gin, tonic en worden afgetopt met een hoop gezelligheid! Wij zijn Noor, Lieve, Joyce en Anouk de oprichters van dit nieuwe gezellige huis. We kijken er erg naar uit om leuke herinneringen opbouwen met jullie. Wij zijn niet bang om leuke herinneringen te maken, wij hopen jullie ook niet!"

B8FD9C29-31F5-445E-9F3F-257A9437A3C4

Huize Elizabeth

"Sinds April 2020 bij elkaar. Een klein maar fijn huis waar gezelligheid centraal staat. Wij eten vrijwel altijd samen en we houden ervan om met zijn allen een lekker drankje te doen in de tuin. Ook zijn wij altijd in voor een feestje! Een gemengd huis met zowel leden van Nautisch Gilde Les Gueux als Jaarclub Ad Vitam. Een huis waarin we alles delen en de deur altijd voor iedereen open staat. "

WhatsApp Image 2021-01-08 at 14.47.45

Huize VS

“Waar de grachten rijkelijk gevuld zijn met mensen in haast, staat een pand waar UCE in 2020 zich heeft laten vestigen. Het pand, waar men graag verenigt, in overvloed borrelt en waar men maar al te graag wil zijn. Het is een pand die klasse uitstraalt. Ook wel het mooiste Verenigingshuis genoemd. Men komt hier graag en heeft moeite met het pand te verlaten. Eenmaal binnengekomen op VS, wordt u meegesleurd in een bubbel van energie, gastvrijheid en bonding. Welkom op Huize VS, het huis dat turquoise gekleurd is en voor altijd turquoise gekleurd zal zijn, met spelers die de nachten uitspelen. Hier is het nooit saai. Born to be a player!”

Villa Kakbelbont

Villa Kakelbont

Ik weet niet wat jullie van plan zijn,’ zei Pippi, ‘maar ik kan niet luieren. Ik ben een dingenzoeker, en dan ben je nooit klaar.'” Voor Pippi duurt de dag nooit lang genoeg. Verveling? Dat is er heus wel eens, maar meestal barst Pippi van de plannen. Herlees je de verhalen over haar, dan werkt dat aanstekelijk. Zelfs in een tijd waarin we soms beperkt zijn. Want zelfs binnenshuis en in je buurt zijn er een hoop avonturen te beleven, je moet er alleen oog voor hebben. Zo hebben Pippi, Annika en Tommy elkaar onverwachts weer na 75 jaar getroffen. Wel in het centrum van Leeuwarden te verstaan. Aan de Kleine Kerkstraat 5e ligt Villa Kakelbont. En villa waar oestrogeen domineert en gezelligheid altijd om de hoek ligt.

Titshouse

Titshouse

Je weet niet wat je overkomt als je het prachtige Titshouse binnen komt lopen op de Nieuwstad! Altijd feesten, katers, rumoer, gezelligheid, bier, thee of in het zonnetje lekker uit de grote ramen hangen, het is hier allemaal mogelijk. Dit is het Dispuutshuis van Damesdispuut Odd and Seen. Waar de 12 oranje dames elke dag in en uit lopen. Klop aan, bel aan, loop binnen, er is altijd wel iemand thuis die in is voor gezelligheid. Een relatie is als een huis, als er een lamp kapot is koop je geen nieuw huis, je vervangt de lamp.

Unia

Huize Unia

"Huize Unia is al sinds 2007 het grootste meidenhuis van Leeuwarden. Met maar liefst tien meiden is het nooit stil en altijd gezellig. We leven echt als zussen en staan daarom altijd voor elkaar klaar. Op ons mooie dakterras genieten wij samen met een drankje tot de laatste zonnestraaltjes en in onze grote woonkamer hebben we altijd feestjes en zit je nooit alleen. 'Huize Unia, de mooiste tijd die je beleven zal...' "

WhatsApp Image 2021-04-19 at 12.04.03

Huize Oude Oost

Sinds 1987 is Huize Oude Oost al een studentenhuis. Destijds heette het nog Villa Waeze en was Io Vivat er niet te bekennen. Echter hebben Leden van onze prachtige Vereniging Villa Waeze de laatste paar jaar overgenomen en omgedoopt tot Huize Oude Oost. HOO wordt gekenmerkt door actieve Leden uit alle hoeken uit de vereniging, het feit dat altijd iedereen welkom is en huisvergaderingen die uitlopen op escalatieavonden. Ook voelt HOO aan als een familie waar menig studentenhuis jaloers op zou zijn. Verder hebben we een dakterras waar we niet op mogen en een huurbaas die super kut is. Maar ja boeie we hebben het wel gezellig samen. Proost op Huize Oude Oost!

788DD036-F370-4EA1-BF10-C048F39487F7

Huize Oranje

Huize Oranje mag misschien een van de jongste huizen zijn, maar in ons pand zit een diepe geschiedenis geworteld. Van leden van de Oranjes tot verzetshuis, ons prachtige pand heeft alles meegemaakt. Een plek waar bier in overvloed is en de Leden altijd samen lachen en waar menig IO VIVAT lid over de vloer komt. Ook staat de deur altijd open voor een leuke borrel. Hiermee sluiten wij af en zeggen we met trots ORANJE BOVEN!

WhatsApp Image 2021-08-10 at 22.53.51

Huize 21

Huize 21 was voorheen Club 21. Het is dan ook niet zo gek dat er nog steeds veel feestgangers in dit huis te vinden zijn. In dit prachtige huis aan de Poststraat wonen 9 meiden die altijd in zijn voor een feestje. In onze woonkamer, het voormalige podium van de club, vindt vaak de meeste gezelligheid plaats. Onze grote tafel is perfect voor beerpong en de Jägerbombs vliegen je op een typisch avondje om de oren. Van drankspelletjes tot een gestoorde buurman, aan de Poststraat is het allemaal te vinden!

WhatsApp Image 2021-06-18 at 14.30.34

Dick's Toko

De heren van Toulouse dachten dat de Nieuwestad wel wat mannelijk energie kon gebruiken, dus hebben ze zichzelf onder de dames van Titshouse gesetteld. Maar vanzelfsprekend stijgen hun feesten ver boven die van de oranje dames uit! De volgende dag wordt er heerlijk uitgebrakt onder het genot van wat Jazz of Blues music en een biertje bij Café de Twin, oftewel de overbuurvrouw. Dit is het huis waar de Heren studeren, genieten en af en toe een biertje drinken. Wie wil, mag daar altijd bij aansluiten. Het motto is natuurlijk we have nothing Toulouse en dat is ook zeker hoe wij hier op de nieuwestad leven.

9721C30A-1391-4543-A415-726C8FF4EA9D

't Vaticaan

't Vaticaan het huis waar veel bier wordt gedronken en altijd muziek aan staat. Het huis waar de wekker nooit aan staat en het eerste biertje al vroeg wordt genuttigd. Maar ook het huis van Heren Jaarclub Sic Parvis Magna, Jongens die altijd aanwezig zijn in het huis.
Wij nodigen jullie graag eens uit in het mooiste studentenhuis aan de leukste winkelstraat van Nederland. Addio! Saluti!