Veelgestelde Vragen

"Ben ik veel tijd kwijt als ik Lid ben?"

Je bepaalt zelf hoeveel jij naast je studie wil doen. Kom je soms een biertje drinken, of ben je elke dag op de Kroeg te vinden, zit je bij een Commissie, Sportteam of ga je mee met elk evenement?

"Organiseren jullie ook studie-gerelateerde activiteiten?"

Zeker! Denk aan een Student Congress, diner met hotelmanagers uit de industry, fieldtrips en workshops, zoals wijnproeven of een baristacursus.

"Is er een ontgroening?"

Nee, deze is jaren geleden afgeschaft omdat we dat niet meer van deze tijd vinden.
Het Introductieweekend is een leuke manier om de Vereniging en Lichtingsgenoten te leren kennen!

"Kan ik de Vereniging en mijn studie goed combineren?"

Dat kan zeker! Binnen Io Vivat geldt: zonder studie geen Vereniging. Studie staat daarom altijd op één.
Ook helpen veel Leden elkaar door bijvoorbeeld bijles, verslagen of samenvattingen.

"Moet ik student zijn van de Stenden Hotel Management School?"

Io Vivat is een gastvrijheidsvereniging en dat betekent dat iedereen welkom is. Sinds jaar en dag zijn we wel verbonden met de hotelschool, maar staan we open voor studenten van alle studies in Leeuwarden. Als je maar van gezelligheid houdt!

"Organiseren jullie ook studie-gerelateerde activiteiten?"

Heel eerlijk; je kan het zo duur maken als je zelf wil. Heb jij net de jackpot gewonnen? Wij hebben genoeg drankjes om te kopen! Maar ook voor de normale mens is een Studentenvereniging een goed betaalbare optie. Drankjes zijn veel goedkoper dan in de stad en ook de evenementen zijn niet erg duur. Ook krijgen Leden vaak korting op bepaalde producten.

"Hoe zit het met het netwerk?"

Wij geloven niet in geforceerd visitekaartjes uitwisselen. Wij geloven wel in samen bier drinken aan de bar. Dat is de plek waar Leden een waardevol netwerk bouwen, zonder dat ze het door hebben. Velen maken hier nog dagelijks gebruik van.

"Kan ik zomaar een keer langskomen?"

Dat kan zeker, al is dat nu wat lastig. Door corona moet je nu op reservering komen. Je kan daarvoor het beste even met ons appen, dan kunnen we je snel verwelkomen en sluiten we de taps aan.”

"Waarom Io Vivat en niet een andere Vereniging?"

Binnen de stadsgrenzen van Leeuwarden is Io Vivat de enige Vereniging die enige historie heeft en tevens de grootste is. Wij organiseren de meeste feesten en activiteiten en bieden het grootste netwerk.

"Do you also have houses?"

We sure have. Please take a look at our housing page for this . Would you like to live there yourself? Please contact us, maybe we can arrange something. Keep in mind that there is a huge shortage on the housing market, and association houses are very popular!

Meer weten? App ons!