Veelgestelde Vragen

Ben ik veel tijd kwijt als ik Lid ben?

Je bepaalt zelf hoeveel jij naast je studie wil doen. Kom je soms een biertje drinken, of ben je elke dag op de Kroeg te vinden, zit je bij een Commissie, Sportteam of ga je mee met elk evenement?

Organiseren jullie ook studie-gerelateerde activiteiten?

Zeker! Denk aan een Student Congress, diner met hotelmanagers uit de industry, fieldtrips en workshops, zoals wijnproeven of een baristacursus.

Is er een ontgroening?

Nee, deze is jaren geleden afgeschaft omdat we dat niet meer van deze tijd vinden.
Het Introductieweekend is een leuke manier om de Vereniging en Lichtingsgenoten te leren kennen!

Kan ik de Vereniging en mijn studie goed combineren?

Dat kan zeker! Binnen Io Vivat geldt: zonder studie geen Vereniging. Studie staat daarom altijd op één.
Ook helpen veel Leden elkaar door bijvoorbeeld bijles, verslagen of samenvattingen.

Moet ik student zijn van Hotel Management School NHL Stenden?

Io Vivat is een gastvrijheidsvereniging en dat betekent dat iedereen welkom is. Sinds jaar en dag zijn we wel verbonden met de hotelschool, maar staan we open voor studenten van alle studies in Leeuwarden. Als je maar van gezelligheid houdt!

Kan ik mij binnen Io Vivat goed ontwikkelen?

Jazeker, binnen Io Vivat zijn er verschillende Bureaus en Commissies die elk voor iets anders verantwoordelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Oud-leden Commissie die Io Vivat Represents organiseert, dit is een evenement waarbij Oud-leden van Io Vivat kome spreken over baanmogelijkheden, hun eigen loopbaan en op welke manier Io Vivat daar invloed op kan hebben.

Hoe zit het met het netwerk?

Bij Io Vivat bieden we verschillende mogelijkheden om tijdens je studententijd je netwerk uit te breiden. We hebben borrels voor Oud-leden, werken veel samen met HMS NHL Stenden voor verschillende netwerk evenementen en zijn constant bezig met LinkedIn. Een groot deel van onze Leden vindt hun stageplek dan ook onder onze Oud-leden. Mooi, toch?

Kan ik zomaar een keer langskomen?

Ja zeker! Op de meeste dagen gedurende het jaar wel. Zorg dat je contact met ons opneemt voor je komst, zodat we weten wanneer we je kunnen verwachten.

Waarom Io Vivat en niet een andere Vereniging?

Naast dat Io Vivat een geweldige plek biedt om nieuwe mensen te leren kennen en geweldige feesten organiseert, bieden wij een groot netwerk, professioneel georganiseerde evenementen, en kansen om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Io Vivat is tijdloos: professioneel, ambitieus en sociaal. 

We hebben een rijke historie en talloze tradities, welke de stevige pilaren vormen van onze prachtige Vereniging.

Gastvrij in hart en nieren!

Bieden jullie huisvesting?

Zeker! Bekijk vooral onze Facebook pagina “IoVivat Huizenmarkt”. Hier op komen alle advertenties van Verenigingshuizen voorbij. Let goed op, want een plekje op een Verenigingshuis is altijd erg gewild!

Meer weten? App ons!