Io Vivat in het nieuws

Veel Liefs Leeuwarden

Interview met Joy Ruijmgaart

Met Veel Liefs zamelde Io Vivat spullen in om 65 pakketten te kunnen vullen voor zorginstanties in Friesland. Velen honderden mensen werden zo bereikt, toen vrienden en familie minder langs konden komen. Klik hier voor het artikel op de pagina van Wil. 

Leeuwarden Studentenstad nam een interview af bij Joy Ruijmgaart, destijds Voorzitter van de Vereniging. Klik hier om het hele interview te lezen. 

LHPray for Australia

Opkijker steeds vaker gebruikt

Toen begin dit jaar bosbranden uitbraken, kwam Herendispuut Les Huïtres Perlières met het idee om een groot benefietfeest te organiseren voor deze enorme ramp. Het Leeuwarder Courant bestede er tevens aandacht aan.

Leeuwarden – Tijdens het Lustrum van Studentenvereniging Sempiternus gaf Io Vivat deze een fraaie opkijker cadeau. De ervaring leert dat Sempiternus maar al te graag Io Vivat als voorbeeld neemt, een functie waar Io Vivat trots op is. Met de opkijker kan beter worden gekeken hoe Io Vivat goede keuzes maakt, zich ontwikkeld en er steeds in slaagt weer een stapje voor te zijn. 

Enige maanden na het overhandigen van het cadeau blijkt het cadeau praktischer dan gedacht. “We zien steeds vaker dat er elementen van ons worden overgenomen” aldus Secretaris Sil Verhaegh. “De website heeft er alle tekenen van identiek te worden, dat mag natuurlijk, maar zegt wel veel over de mate van zelfredzaamheid van Sempiternus”. 

Io Vivat zet sinds enkele jaren in op maatschappelijke ondersteuning en een inclusief beleid. Het ondersteunen van mindere partijen past helemaal in dit beleid. Woordvoerder Melle de Lange:  “We helpen met alle liefde partijen welke het al decennia niet helemaal zelf redden, daar draaien we ons hand niet voor om”. 

Sempiternus was niet te bereiken voor een reactie. Io Vivat geeft aan dat het over het algemeen een van de minder dankbare partijen is. De Lange: “Een bosje bloemen of flesje wijn op z’n tijd was toch wel gepast geweest”.